7 Reacties

 1. John de Does
  05:47 PM - 30 september, 2013

  Ik denk dat je heel wat PT-ers aan t denken hebt gezet. Veel PT-ers zijn ook aan t crossfitten geslagen vanwege de afwisseling voor zichzelf.Maar daar heeft de klant natuurlijk geen boodschap aan.

  Reply
 1. Robin van Tintelen
  03:15 PM - 01 oktober, 2013

  Hi John, dank je wel voor je reactie. Het gaat er uiteindelijk om dat wij onze aanpak afstemmen op de sporter, en net de sporter afstemmen op onze favoriete aanpak...

  Groeten, Robin

  Reply
 1. Jill
  04:26 PM - 01 oktober, 2013

  Leuk stuk om te lezen! Helemaal met je eens ;-) Klanten enthousiasmeren en samen met hen werken aan een fitter lichaam zodat zij functioneel kunnen bewegen vormt de basis van de coaching. Een goede personal trainer verdiept zich in zijn/haar klant en stemt daar de training op af. Vandaar ook de term 'personal trainer' ;-)

  Reply
 1. Kevin
  06:50 PM - 01 oktober, 2013

  Goedzo! Het vervelende is ook dat er steeds meer crossfit coaches zijn die de basisleer van anatomie en training alleen in dat weekendje geleerd hebben. Kwaliteit of ervaring is soms ver te zoeken helaas. Vroeger was kregen wij de Crossfit principes al mee maar toen werd het bondtraining genoemd. Sportspecifiek dus! Succes bikkels!

  Reply
 1. bert
  01:47 PM - 02 oktober, 2013

  Helemaal mee eens robin. Komt ook nog bij dat mensen beinvloed door media (internet-sale's-man-enthousiasts) ZELF denken dat ze al die gekkigheidheid WILLEN/moeten doen !!!! ALs je het "overal" hoort/ziet. Vegeten wordt dat "even" langer, of krachtiger fietsen gewoon simpel en even goed is voor de conditie( in een programma met aanvullende krachtoefeningen voor bovenlichaam). Fietsen kun je zomers heel prettig op de gewone fiets in je directe omgeving doen voor/na het eten. Je bent daarvoor niet eens een sportschool nodig.. Het is de vraag of een personal trianer je zo'n advies zou geven omdat de sportschool zijn terrein is... EN mocht afvallen je doel zijn is bewustwording van hoeveelheden geconsumeerde voeding en het kunnen kwantificeren/kwalificeren daarvan op dagelijks niveau 90 % van het succes. De psychologische kern/achtergrond is de andere 90 %. Gekkigheid is voor de echte liefhebbers. Enkele personal trainers zelf misschien.

  Reply
 1. Robin van Tintelen
  08:44 AM - 03 oktober, 2013

  Jill, Kevin, Bert: dank voor jullie feedback! Much appreciated.  Het is altijd even kijken of je niet virtueel gelyncht wordt na zo'n blog maar zoals het er nu naar uit ziet heb ik vooral tot nadenken aangezet :-)

  Groeten, Robin

  Reply
 1. Kris Zwart
  09:01 PM - 06 november, 2013

  Het veschil tussen trainen en entertrainen. Ik ben het helemaal met je eens!

  Reply

Reageren