4 Reacties

 1. Jerry
  10:37 PM - 29 juni, 2014

  Wel knap dat jij iets wat je in 2013 al dood verklaarde nog tot januari 2014 hebt volgehouden... Van alle stukjes die ik van je lees druipt de negativiteit af. Het lijkt wel of je in elk stukje een veer in je eigen ... wilt steken ten kosten van anderen. Wat ik waardeer in een trainer is positiviteit. Iemand die zelfs voor een grote groep mensen de sfeer erin houdt. Denk je dat alle trainers zoveel verdienen aan een bootcamp? De meesten werken gewoon voor een habbekrats en doen het omdat ze het leuk vinden. En als ik mensen hoor zeggen "als ik het kan kan jij het ook gaan mijn haren recht overeind staan. Ik geloof dat je behoorlijk wat kennis hebt opgedaan in de toch van dikkertje naar "halfgod". Maar mij zou je op menselijk vlak niet kunnen motiveten.. Ik sport namelijk wel graag in groepsverband in de buitenlucht met elke keer andere oefeningen onder leiding van een enthousiaste trainer. Net zoals vele andere met mij.. Hoe zou anders een hype kunnen ontstaan?

  Reply
 1. Robin van Tintelen
  12:46 AM - 06 juli, 2014

  Hoi Jerry,

  mocht je refereren naar het stukje elders op mijn site waar staat dat de Bootcamp vanaf eind januari is komen te vervallen: ik was al gestopt met Bootcamp in oktober maar heb de tekst tot die tijd op de site laten staan om te kijken of er nog respons op kwam. Dan weet je dat...

  Ik begrijp dat een sterke mening al snel als negatief word ervaren, zeker in het fitnesswereldje waar iedereen vrolijk en gezellig hand in hand met elkaar schijnt te moeten lopen... Geen idee of jij zelf een trainer of gewoon een sporter bent trouwens. Maar, laten we kritiek vooral voor ons houden, toch? 

  Jouw haren gaan recht overeind staan van iemand die zegt 'als ik het kan, kan jij het ook'? Wauw, oké... Mijn haren gaan overeind staan van iemand die roept 'kom op, nog vijf keer' terwijl de trainingstechniek van zijn of haar sporters door vermoeidheid allang het raam uit is gegaan.

  Ik moet dan ook altijd erg lachen om mensen die, als reactie op iets wat hen niet aanstaat, reageren met 'nou, mij zou je niet kunnen motiveren met zo'n instelling!' Prima, genoeg andere trainers te vinden toch? Gelukkig kunnen mijn sporters beamen dat ik wel een hele positieve instelling heb. 

  Ter afsluiting: ik vind dat training - of dat nu fitness, Personal Training of Bootcamp is - niet alleen maar leuk, maar ook veilig en verantwoord moet zijn. Daarom spreek ik me ook fanatiek uit tegen activiteiten of trainingen die aan veiligheid en kwaliteit voorbij gaan. 1 trainer op 20 mensen van verschillende niveaus in één Bootcamp heeft niets meer met veiligheid en kwaliteit te maken. Als jij mijn kritiek op dergelijke zaken - die ik helaas nog veel te vaak zie - als 'veren in ... ' of negatief ziet, tja...

  Ik verwacht van mijn sporters dat ze kritisch naar zichzelf en hun omgeving kunnen kijken. Jij hebt daar blijkbaar erg veel moeite mee, dus gelukkig maar dat ik jou niet hoef te begeleiden! :-)

  Groeten, Robin

   

   

  Reply
 1. Dennis
  04:08 PM - 20 oktober, 2014

  Wat een negativiteit zeg! Het is waarschijnlijk echt niet leuk om bij jou te komen trainen. Geen alternatieven, nix, alleen maar afzeiken!

  Reply
 1. Robin van Tintelen
  10:29 PM - 20 oktober, 2014

  Weer zo'n heerlijke kortzichtige reactie, verrassend! Ga eens in op de inhoud van de blog zelf, beste Dennis, in plaats van een beetje kansloos op de man proberen te spelen. Er staan namelijk dingen in die op dit moment echt aan de orde zijn, en die het niveau van Bootcamp in Nederland niet ten goede komen. Tenzij je het leuk vind om in een groep van 30 man te trainen zonder dat je trainingstechniek gecorrigeerd word. Dan is het inderdaad niet leuk om bij mij te trainen; sterker nog, het is VRESELIJK!

  Gr. Robin

  Reply

Reageren