3xC: een formule voor succes

Times flies when you’re having fun… We zitten alweer vier maanden in 2013! Hoogste tijd om eens te kijken naar wat je begin dit jaar nog voornemens was. 20 kilo afvallen, je eigen bedrijf beginnen, emigreren naar een zonnig tropisch eiland? Oké, is het gelukt? Ben je nog druk bezig? Of moet je nog beginnen? Grote kans dat je hier liever geen antwoord op geeft.

Iedereen die dromen, doelen en voornemens heeft, weet dat een blik op oneindig en alleen maar ‘doen’ niet gaat werken. Was het maar zo simpel. Die six-pack, sportwagen of grote liefde komt er niet zonder de combinatie van mindset en plan van aanpak. Dat zie ik aan mijn sporters met hun soms behoorlijk ambitieuze, fysieke doelstellingen, maar ook aan mezelf met al mijn plannen voor de toekomst.

Door die ervaringen (lees: veel vallen en opstaan) ben ik er inmiddels van overtuigd geraakt dat, wat je doel of ambitie ook is, er in ieder geval drie ‘voorwaarden’ voor succes moeten zijn:

-Controle

-Concentratie

-Consistentie

Dat ze alledrie met een ‘C’ beginnen is toeval, maar dat geeft wel meteen de makkelijk te onthouden formule ‘3xC’. Nu ben ik geen ‘zelfhulpgoeroe’ en er is ook niets bijzonders aan die formule; het zit allemaal al in je hoofd. Het moet er alleen nog even uitgetrokken worden, zodat jij het bewust toe kunt passen.

Daarom ga ik de komende dagen, vanaf morgen, op dit blog die drie voorwaarden aan je uitleggen. Een simpele formule voor een beter lijf, dat klinkt goed toch? Wees gewaarschuwd: wat in theorie heel simpel is, hoeft dat in de praktijk niet te zijn. En vrees niet: ik ga je erbij helpen. Tot morgen!